Pordic – Saint-Brieuc

Het ontbijt wordt door Christine in de ruimte met zicht op de tuin en het tuinhuisje met de rondvliegende zwaluwen geserveerd. Mariette had een croque monsieur besteld en stokbrood met eigengemaakte jammetjes, ik yoghurt met eigengemaakte granola. Er is ook een grote schaal met stukjes meloen en perzik.

Wanneer we klaar zijn om te vertrekken, maken we foto’s en lopen begeleid door Christine naar de GR34, inderdaad maar 6 minuten. Daar nemen we afscheid van haar en lopen het pad naar beneden. Omdat het eb (maréé basse) is, kunnen we over het wel 200 m brede strand lopen.

We passeren Les Rosaires waar we gisteravond hebben gegeten. Dan begint de klim omhoog over de kaap. Een groep van 25 padvinders komen we tegen. Het pad is smal, dus passeren is spannend. We stijgen tot we op de top zijn en worden beloond met prachtige uitzichten over de oceaan. Het is warm en zonnig.

De afdaling die volgt brengt ons bij Martin Plage. Hier is een toegang naar het strand die met auto kan worden bereikt. Het is er dan ook erg druk. We vinden een tafeltje met zicht op zee en in de verte een eiland. We bestellen de gebruikelijke cider en bier, en blijven heerlijk wel een uur in de zon zitten. We besluiten, omwille van de tijd, het Douanierspad te verlaten en langs de weg richting Saint-Brieuc te lopen, dat in het binnenland ligt.

Het laatste stuk lopen we langs de nu door eb deels droogliggende riviermonding en passeren de jachthavens. Hoog over het dal loopt de snelweg. Aan het eind van de haven steken we het water over en en zwoegen over een steil oplopende straat naar het centrum. Daar gaan we op zoek naar het hotel dat we hebben gereserveerd.

We frissen ons op en besluiten hier twee nachten te blijven, in de stad die de naam draagt van de 6e heilige van de Tro Breizh: St Etienne. De kathedraal is vlakbij ons hotel. Hij staat voor de helft in de steigers. We lopen er even omheen en gaan er tegenover, op een terras bij de voormalige markthal, wat drinken. Rond 19.00 uur gaan we bij het Indische restaurant ernaast eten.